Snelle Aardappelgratin

Snelle Aardappelgratin

Snelle aardappelgratin, lekker en eenvoudig klaar te maken. Je hoeft de aardappelen niet te koken, wel moet je ze in dunne plakjes snijden. In ongeveer 40 minuten is de ovenschotel klaar, en in de tussentijd kun je een salade, en een visje of een stukje vlees bereiden. Deze snelle aardappelgratin kun je natuurlijk ook zonder vlees of een salade eten.

Ingrediƫnten

  • 5 grote aardappels
  • 200 ml verse slagroom
  • Zout
  • peper
  • knoflookpoeder
  • Nootmuskaat
  • flinke hand geraspte kaas

Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden. Begin met het schillen van de aardappels. Wanneer je dit klaar hebt moeten er mooie dunne schijfjes worden gemaakt van de aardappels. Doe je dit niet, dan zullen ze niet goed gaar worden. Vet meteen ook even de ovenschaal in zodat er niks aan brand.

Het snijden kun je het beste doen met een mandoline. Heb je geen mandoline, snijd dan dunne plakjes met een mes. Als je alle aardappels in dunne plakjes hebt gesneden, doe je deze in een grote kom en bestrooi je deze met wat knoflookpoeder, zout en peper. Leg alle plakjes aardappel in de ovenschaal.

Je gaat nu elke keer lagen maken met aardappelschijfjes. Elke laag voorzie je van zout, peper, knoflookpoeder en nootmuskaat. Over de laatste laag giet je de slagroom met daarover heen weer de geraspte kaas.

De snelle aardappelgratin kan 30 minuten in de oven op 220 graden. Na ongeveer 30 minuten is de snelle aardappelgratin klaar. Prik er even in met een vork om te kijken of de aardappels lekker zacht zijn geworden.

Dit gerecht is erg lekker met een salade en een stukje vlees of vis. Heb je wat meer tijd dan je kun je aardappelschijfje wat dikker snijden en even voorkoken gedurende 5 minuten. Het word dan net iets perfecter.

Nu kun je gaan genieten van je eigen gemaakte snelle aardappelgratin uit eigen oven. Ik weet zeker dat dit je zeer goed zal gaan bevallen en dat het je goed zal gaan smaken. Eet smakelijk en geniet van je snelle aardappelgratin.